Voorzitter Timo Smit (l) feliciteert Peter Calis met lijsttrekkerschap Larens Behoud.
Voorzitter Timo Smit (l) feliciteert Peter Calis met lijsttrekkerschap Larens Behoud. Foto: Leo Janssen

Calis opnieuw lijsttrekker Larens Behoud

Laren Larens Behoud-frontman Peter Calis is opnieuw als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 door de leden naar voren geschoven. Calis was bij de verkiezingscampagne in 2013 ook al lijsttrekker van deze partij. Toen kwam Larens Behoud als grootste uit de bus en wist ruim 35% van alle Larense stemmen binnen te halen.

Dezelfde leden stemden ook unaniem in met de kieslijst van de inwonerspartij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Larens Behoud presenteert een lijst met maar liefst 36 verkiesbare Laarders. Oude en nieuwe gezichten, jong en wat ouder, maar een duidelijke afspiegeling van de Larense bevolking. Wat de kandidaten van Larens Behoud extra bijzonder maakt, is dat ze landelijk op een veelheid aan partijen stemmen (van VVD tot SP), maar lokaal bewust kiezen voor Larens Behoud. Peter Calis kan erom lachen: "Als het om landelijke politiek gaat, kunnen we uren met elkaar in discussie. Maar als het om Laren gaat, zijn we het volmondig eens. Wij willen graag in het mooiste, sociaalste, veiligste en vriendelijkste dorp van Nederland blijven wonen. En we weten wat ons te doen staat om Laren Laren te laten blijven."

Larens Behoud heeft de afgelopen vier jaar de gemeenteraad aangevoerd met 5 van de 15 zetels. De partij vaardigde Tijmen Smit af als wethouder voor onder meer Financiƫn, Economische Zaken en Cultuur. Bereikte mijlpalen in die collegeperiode zijn: gemeentelijke financiƫn weer op orde, nieuwbouw van Singer, zelfstandig houden van Goois Natuurreservaat, opzet ondernemersfonds, Laren Klimaatneutraal 2040 en - zo laat Calis weten - de voorlopige bevriezing van de fusieplannen.

Het ledental van de inwonerspartij is de afgelopen jaren verdubbeld tot bijna 180. Calis: "Het is een voorrecht om aanvoerder te zijn van zo'n enorm gemotiveerde en zeer kundige groep inwoners die zich met hart en ziel inzet voor de toekomst van ons unieke dorp. Er is nogal wat om voor te strijden de komende jaren: de zelfstandigheid van ons dorp staat op het spel en daar zullen wij als de enige echte inwonerspartij echt alles voor in de strijd gooien."