Bijzonder moment tussen Ellen en haar paard Pepijn.
Bijzonder moment tussen Ellen en haar paard Pepijn. Foto: Caspar Huurdeman

Laatste wens Ellen (52) in vervulling

Eemnes Een kippenvelmoment zaterdag op pensionstal De Heidehoek. De Stichting Wensenambulance Amsterdam en omstreken kwam naar Eemnes, zodat de ernstig zieke Ellen Wonder (52) uit Loosdrecht afscheid kon nemen van haar paarden Willem en Pepijn.

De ontmoeting was een initiatief van de Eemnesser stalhouders Pauline en Arnoud van Daatselaar. "Haar paarden staan hier en ze is een hele goede vriendin", vertelt Pauline.
Ellens wens was afscheid nemen van haar paarden en de mensen op de stal. Vervoer in de auto was niet meer mogelijk en via een oud-stalgenoot en verpleegkundige kwam het echtpaar terecht bij de Wensenambulance Amsterdam en omstreken. "Toen wij vorige week hoorde dat Ellen definitief uit het ziekenhuis naar huis kwam, ben ik gaan bellen. Twee dagen later was het voor elkaar."
Terugdenkend aan afgelopen zaterdag zegt Pauline: "Het was heel emotioneel, maar ook heel mooi." Volgens haar verdiende Ellen dit ook. Zij is warm en sociaal. "Ze vond het heel fijn." De paarden Pepijn en Willem herkenden Ellen direct aan haar geur en stem.
Zonder de Wensenambulance had dit afscheid nooit kunnen plaatsvinden. Ruim 250 vrijwilligers, professionele hulpverleners, helpen mensen die niet lang meer te leven hebben bij het vervullen van hun laatste wens. Stal de Heidehoek gaat een benefietavond voor de Wensenambulance organiseren.