Nominatie Singer voor Theater van het Jaarprijs 2017

Laren Singer Laren is in de categorie 'Kleine theaters' genomineerd voor de VVTP Theater van het Jaarprijs 2017.

De leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) hebben opnieuw hun stemmen uitgebracht op Nederlandse theaters. Dit jaar is er bij de beoordeling extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater erin slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden.
De winnaar van de prijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar.


Stijgende kosten door vervuiling in oranje bak

Eemnes Het Utrechtse samenwerkingsverband voor afvalverwerking AVU waarschuwt voor stijgende kosten als gevolg van toenemende vervuiling in de oranje bak.

Lag het aandeel van de vervuiling in 2015 nog op 12%, in 2017 is dit bijna verdubbeld, zo staat in de nieuwsbrief van het college te lezen. Verwerker Suez neemt een deel van de kosten voor haar rekening, maar het zal Eemnes op jaarbasis circa 4.000 euro meer gaan kosten.

De vervuiling bestaat uit voedselresten die nog in de verpakkingen zitten, maar ook uit gft en zelfs een aanzienlijke hoeveelheid zand. Door alleen kunststof verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken in de pmd-bak te doen, kunnen alle inwoners helpen de kosten laag te houden. Natuurlijk blijft er altijd wat inhoud aan de verpakkingen zitten, maar restjes horen niet in de pmd-bak.