Mevrouw Van Vessem (Rabobank), wethouder Tijmen Smit en bestuurslid mevrouw Reichmann (Jeugdcultuurfonds).
Mevrouw Van Vessem (Rabobank), wethouder Tijmen Smit en bestuurslid mevrouw Reichmann (Jeugdcultuurfonds). Foto: Gemeente Laren

Nieuw: Jeugdcultuurfonds voor kinderen in Laren

Laren Kinderen en jongeren in Laren die graag willen dansen, muziek maken en toneel spelen, maar waar thuis geen geld is voor lessen of instrumenten, kunnen sinds vrijdag een beroep doen op het Jeugdcultuurfonds.

Het Jeugdcultuurfonds Laren is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiƫle bijdrage van 2.500 euro van Rabobank Gooi en Vechtstreek.
Wethouder Tijmen Smit is blij met het fonds: "Alle kinderen moeten de mogelijkheid hebben om kennis te maken met kunst, literatuur, erfgoed en media. Het stelt hen in staat een open houding te ontwikkelen ten aanzien van kunst en cultuur. Het vergroot je wereld."
Het aantal kinderen (0 tot 19 jaar) in Laren dat opgroeit in een huishouden met een inkomen op bijstandsniveau is 46. Er zijn 208 kinderen die opgroeien in een huishouden met een inkomen tussen 100% en 120% van het wettelijk sociaal minimum. Aangezien de groep 0-4 jaar en 18-19 jaar niet in aanmerking komt voor het Jeugdcultuurfonds valt het aantal kinderen dat in aanmerking komt voor de regeling wat lager uit.