Raad neemt klimaatplan unaniem aan

Laren De gemeenteraad heeft het Klimaatbeleidsplan unaniem aangenomen.

In het plan staan het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed en de particuliere woningvoorraad door middel van objectgebonden financiering centraal. Verantwoordelijk wethouder Tijmen Smit is trots op dit besluit. Ook de verduurzaming van het Brinkhuis is in het plan opgenomen.


Actie Joris' kerstboom ook in bieb Eemnes

Eemnes In de Eemnesser vestiging van Bibliotheek Gooi en meer staat Joris' kerstboom. Iedereen is van harte uitgenodigd om een mooie kerstgedachte in de boom te hangen.

"De opzet is hetzelfde als het televisieprogramma", vertelt Judith Kortland. "De bibliotheekbezoeker krijgt de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de kerstboom te hangen."

Het tv-programma 'Joris' kerstboom' laat mensen stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis en biedt een plek om bijzondere verhalen te delen. Kortland: "Er staat een tafel bij de boom met knutselspullen. Iedereen mag aanschuiven om elkaar een verhaal te vertellen. Héél bijzondere verhalen kunnen, nadat toestemming is gevraagd, doorgestuurd worden aan de redactie van het tv-programma. Wie weet brengt presentator Joris Linssen dan zelf een bezoek aan de bibliotheek."
'Joris' kerstboom' wordt uitgezonden op 24 december op NPO2.


Bekeuringen en reprimandes voor fietsjeugd

Eemnes De politie heeft donderdag tussen 07.40 en 08.00 uur op de Laarderweg bij de fietstunnel in Eemnes bekeuringen uitgedeeld aan vier jongeren die geen deugdelijke fietsverlichting hadden.

In twaalf andere gevallen werd een reprimande gegeven. Deze scholieren hadden wel verlichting, maar hadden deze niet aangezet.

De politie heeft alle ouders telefonisch op de hoogte gesteld.