Larens Behoud dient tweede Wob-verzoek in bij provincie

Laren De provincie Noord-Holland heeft het Wob (Wet openbaarheid van bestuur)-verzoek van Larens Behoud, waarmee de provincie openbaar moet maken hoe de besluitvorming rondom de fusie Huizen-Blaricum-Laren verloopt, afgewezen. Daarom heeft de partij een tweede Wob-verzoek ingediend.

Larens Behoud-voorzitter Timo Smit: "De provincie is inmiddels op het niveau aanbeland dat ze de inwoners van Laren negeert. Dit nare proces verloopt van de kant van de provincie schimmig en grimmig en het gaat voorbij aan de zogenaamde 'democratische legitimiteit'."

Cruciaal

Volgens Smit is het verzoek op cruciale punten afgewezen. "Daarmee weigert de provincie dus inzage in het proces dat zich in het provinciehuis voltrekt over de hoofden van de Larense inwoners."
Ondertussen heeft de minister van Binnenlandse Zaken (Kajsa Ollongren) vorige week een andere provincie teruggefloten die datzelfde gedrag vertoonde. "Provincie Limburg wilde tegen alle wensen, onderzoeken en adviezen in Landgraaf fuseren met Heerlen; die fusie gaat dus niet door."

Inmiddels is dus een tweede Wob-verzoek ingediend bij de provincie voor inzage in andere geheim gehouden documenten. Smit: 'We gaan door totdat duidelijk wordt dat de provincie hier verkeerd bezig is. Het is wel jammer dat hier zo veel tijd in gaat zitten van tientallen ambtenaren van de provincie. Dat zijn onnodige kosten. De tijd die de sterke achterban van Larens Behoud hier in steekt is onbezoldigd, maar een goede investering in het behoud van ons geweldige dorp."