Raadslid Maria Klingenberg stopt

Laren CDA-raadslid Maria Klingenberg zet na 28 jaar een punt achter haar politieke carrière. Ze doet aan de komende verkiezingen niet meer mee.

Het idee dat haar partijgenoten Erwin van den Berg en Carel van Hest zich kunnen verenigen met één Gooistad kan Klingenberg niet verkroppen.

Kleinschalig

"Dat vind ik onbegrijpelijk en daar kan ik me absoluut niet in vinden. Ik blijf het liefst zelfstandig en als het moet gaan we kleinschalig verder. Het liefst dan met Huizen, want dat is nog een dorp."

Toen Klingenberg in 1985 in Laren kwam wonen, was ze direct politiek actief. In de afgelopen 28 jaar was ze eerst tien jaar raadslid en vervolgens een decennium lang wethouder. De laatste acht jaar was ze wederom raadslid.

Kaartenactie

Bij de verkiezingen vier jaar geleden startte ze nog een kaartenactie om stemmen te winnen. Ze veroverde opnieuw een plek in de raad. Ze realiseert zich ook dat het een tijd is van komen en gaan: "De passie gaat nooit over, maar er gaan heel veel dingen veranderen."

Ledenvergadering

CDA-voorzitter Carel van Hest is ondertussen door Klingenberg op de hoogte gebracht van haar vertrek. Het CDA heeft dinsdag 19 december haar ledenvergadering.