De 10-jarige Rayen (l) en Joris (12) openen de zitkuil van De Stal, onderdeel van zorgboerderij Het Spookbos.
De 10-jarige Rayen (l) en Joris (12) openen de zitkuil van De Stal, onderdeel van zorgboerderij Het Spookbos. Foto: Bob Awick

Stichting Parcival schenkt De Stal zitkuil om te chillen

Laren Met een flinke knal en goudkleurige confetti is vorige week de zitkuil van De Stal, onderdeel van Stichting Het Spookbos, door Rayen (10) en Joris (12) geopend.

De jonge Huizers zijn elke woensdagmiddag op De Stal te vinden. Zij volgen daar een begeleidingstraject dat op maat verzorgd wordt door een betrokken en professioneel team om zich tot een optimaal zelfredzame jongvolwassene te ontwikkelen. De mooi verdiepte buitenruimte voor de jongeren is vooral een plek om te chillen: even tot rust komen van alle prikkels om hen heen.
De Stal is in 2010 opgericht vanuit de overtuiging dat kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblematiek (bijvoorbeeld autisme of ADHD) en het systeem rondom hen, gebaat zijn bij een begeleidingstraject dat op maat verzorgd wordt. De begeleiders werken met dieren en in de natuur en maken daarmee volop gebruik van het terrein van kinderboerderij Het Spookbos.
"Wij zijn Stichting Parcival dankbaar voor de financiƫle ondersteuning om de zitkuil mogelijk te maken", zegt Ilona Jager.