De Eemesser vestiging opent op 2 januari aanstaande.
De Eemesser vestiging opent op 2 januari aanstaande. Foto: PR

Bouwcenter RAB opent 2 januari aan de Walnootberg

Eemnes Bouwcenter RAB opent dinsdag 2 januari zijn deuren in een gloednieuw pand aan de Walnootberg in Eemnes. Hiermee opent het Texelse familiebedrijf RAB zijn achtste bouwcenter in Nederland.

De groothandel is circa 4.500 m2 groot en bestaat uit drie delen. Een drive-indeel heeft een vloeroppervlak van 2.500 m2 en is 8,5 meter hoog. De bouwprofessionals kunnen hier gemakkelijk met hun busjes, auto's en aanhangers rijden en hun materialen laden. Het is aangepast aan het assortiment: bouwhout, constructieve delen, chemische bouwproducten zoals tegellijm en egalines, stenen en dakpannen. Uniek is het aanbod van los zand en grind, dat vooral interessant is voor hoveniers. Om al dat zware materieel makkelijk te tillen, heeft RAB drie heftrucks rondrijden.

Bouwshop

De bouwshop heeft een oppervlakte van 900 m2. De drie meter hoge winkel heeft een industriƫle look met stalen stellingen, gevuld met een breed assortiment aan schroeven, kitten, tegellijm en werkkleding. Er is zelfs een kleedkamer waar de klant zijn werkkleding kan passen. In de bouwshop is ook de verfafdeling ondergebracht. Bouwcenter verkoopt Sikkens-verf die in alle kleurstellingen kan worden gemengd. Ook spuitbussen. Uiteraard ontbreekt de zagerij niet waar bestellingen worden voorbereid, maar waar ook ter plekke kan worden gezaagd.
De showroom boven de bouwshop is 900 m2 groot. Hier worden onder andere dakpannen en gevelstenen gepresenteerd. Om deze zware materialen klantvriendelijk te transporteren heeft Bouwcenter drie vrachtwagens uitgerust met een kraan, die het mogelijk maken om vijftien meter vanaf de wagen te lossen. RAB brengt de spullen over het hek in de voortuin; daar waar de aannemer het gebruikt.
De doelgroep van de RAB bestaat hoofdzakelijk uit kleine en middelgrote aannemers en zzp'ers. De groothandel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00-17.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.
De RAB Groep is een familiebedrijf dat in 1921 van start ging op Texel en inmiddels is uitgegroeid tot een onderneming met zestien vestigingen gericht op de handel in bouwmaterialen en de exploitatie van GAMMA en KARWEI bouwmarkten. Bouwcenter is, met 85 vestigingen en een omzet van meer dan 500 miljoen euro, de grootste landelijke formule van bouwmaterialengroothandels van Nederland. Alle Bouwcenters zijn regionaal werkende familiebedrijven die zich onderscheiden in kennis en vakmanschap.