Geen McDonalds, wel nieuwe botenloods

Eemnes De gemeente Eemnes en Baarn werken mee aan het plan van Ockhuysen Watersport om aan de kant van De Watermolen nieuwe units te plaatsen voor het overdekt opslaan van boten.

Volgens wethouder Jan den Dunnen gaat het om twee à drie units, waar onder meer een botenschilder kan werken. De overdekte winterbotenstalling wil de eigenaar bouwen over drie niveaus. Daarvoor worden de units twee meter hoger dan de huidige bouwsels.

Postzegel

Den Dunnen: "Daarom is een kleine wijziging van het bestemmingsplan nodig." Een postzegelplannetje noemt hij dat, dat overigens wel de gebruikelijke procedure door moet. De nieuwe botenloods inclusief bedrijfswoning, wordt met de rug richting talud gebouwd. Het betreft ook een klein stukje Eemnesser gemeentegrond, laat de wethouder weten. "Het is de plek waar ooit de McDonald's bedacht werd, maar dat is nu van de baan. Dit ter geruststelling van de omwonenden."

Impuls

Het bouwoppervlak blijft overigens gelijk aan het huidige. De burgemeester van Eemnes spreekt hier echter wel van een kwaliteitsimpuls.


Herdenking vliegramp
Faro stopt

Laren Aan de jaarlijkse herdenking van de vliegramp in het Portugese Faro komt na 25 jaar een einde.

Nabestaanden, slachtoffers en andere belangstellenden kwamen sinds 1993 telkens op 21 december samen in de Sint Jansbasiliek in Laren om stil te staan bij de luchtvaartramp.

Komende donderdag is de laatste keer.