Stijlvol dineren in de achtertuin van de Dorpskerk.
Stijlvol dineren in de achtertuin van de Dorpskerk. Foto: Bob Awick

'Het was 'n gekkenhuis, maar zo leuk'

Blaricum "Het was een gekkenhuis, maar zo leuk. Helemaal fantastisch." Ron Flens, koster van de Dorpskerk, is superenthousiast over het eerste Blaricums Kerstdiner. Qua opbouw zat alles tegen, maar tijdens de beide diners liep alles als een geoliede machine. Tweehonderd mensen genoten van een overheerlijk kerstdiner. De organisatie werd overspoeld met complimenten

Flens blikt met plezier terug op de dineravonden, een initiatief van de Dorpskerk Blaricum. Minder goede herinneringen heeft hij aan de opbouwdagen. Nederland werd sinds jaren weer eens getrakteerd op een dik pak sneeuw. Vol goede moed begon Flens maandag met het ruimen van de sneeuw, maar al snel kwam hij erachter dat hij de tweehonderd meter grasveld niet in z'n eentje op tijd sneeuwvrij kon krijgen. Hij kreeg versterking van drie mannen van Hoveniersbedrijf Wouter Nap. "Juist op het moment dat we daarmee klaar waren, arriveerde de tentenbouwer."
"Toen hebben we als een raket de vloer gelegd en het dak gebouwd." Ook dinsdag en woensdag werd er nog druk geklust om het tentencomplex af te bouwen. Daarna ging Stella Kloos - de echtgenote van Ron Flens - aan de slag met de styling van de tent en de tafels. Kloos heeft jarenlang een decoratiebureau gerund en verzorgt nog altijd de styling van huizen in het Gooi.
De bezoekers - afkomstig uit alle lagen van de bevolking - keken hun ogen uit, spraken alleen maar lof en trokken een vergelijk met het Amstel Hotel. Een groter compliment kun je als organisatie niet krijgen. Flens: "Sommigen vonden het zó mooi dat ze met tranen in hun ogen stonden." Het diner werd verzorgd door Floris Catering uit Huizen. "Dat was erg smakelijk. Respect voor de organisatie die sneeuw, wind en regen trotseerde. Het is hen gelukt", aldus een van de bezoekers. Een nieuwe traditie is geboren: Het Blaricums Kerstdiner staat ook in 2018 op de kalender. "Dat staat 100% vast."