Van Alphen kookt voor cliënten van Voedselbank

Blaricum Fokke van Alphen (52) en Jessica ten Broeke (38) gaan op kerstavond thuis koken voor mensen die het niet breed hebben. Zo'n dertig Gooise inwoners, al of niet met hun kinderen, mogen die avond aanschuiven bij de Blaricumse aannemer.

Fokke is geen onverdienstelijke amateurkok en kookt het hele jaar graag en vaak voor zijn vrienden in zijn huis, dat hij tot De Bonte Eekhoorn heeft gedoopt. Het is al veel langer zijn wens om met kerst te koken voor mensen die het financieel zwaar hebben. Van Alphen: "Vorig jaar heb ik dit via Facebook proberen te organiseren, maar dat is toen niet gelukt. Daarom heb ik voor dit jaar contact gezocht met de Voedselbank Gooi & Omstreken die voor dit kerstdiner de kandidaten hebben geselecteerd."

Met de Voedselbank heeft Fokke al langer een goed contact, omdat hij tot twee keer toe een succesvolle inzameling heeft gehouden op de ijsbaan in Laren, waar hij ook als vrijwilliger heeft gewerkt. "Ik ben blij dat ik nu een bijdrage kan leveren en een mooie kerstavond mag verzorgen voor medebewoners voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is", aldus Fokke. Hij hoopt dat zijn initiatief navolging zal vinden bij anderen. "In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Het zal wellicht veel inwoners verbazen, maar ook in het Gooi zijn er nog zorgwekkend veel mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien. Het is fijn als je iets kunt doen voor de medemens."
Met dank aan Coop Nijenhuis Blaricum die voor de ingrediƫnten heeft gezorgd en drogisterij Engel Blaricum voor alle leuke cadeautjes die de Blaricummer zijn gasten mag meegeven. Wijnhandelaar De Gouden Ton uit Laren is zo vriendelijk geweest de bubbels te schenken en Bakkerij Wassenaar uit Blaricum zorgt voor de heerlijke oliebollen. Belons uit Baarn verzorgt een partytent, Gerben schenkt iedereen een heerlijke kerststol en Rox van Driel verzorgt een optreden.


SV Laren'99 kampioen

Laren Het team van trainer Fred Roest is periodekampioen geworden. De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde het eerste elftal uit tegen Diemen 1. De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen.