Drie mannen opgepakt voor overval Laren

Laren In het onderzoek naar de dramatische overval die plaatsvond in de nacht van 15 op 16 april in een woning aan de Sint Janstraat in Laren zijn vorige week drie verdachten aangehouden. Twee van hen zitten nog vast. Donderdag bepaalt de raadkamer of zij in de cel blijven.

De drie opgepakte mannen zijn één 19-jarige en twee 18-jarige mannen uit Huizen. Een 18-jarige is inmiddels weer vrij. Van de twee verdachten die nog vastzitten zijn de woningen doorzocht.
Een verdachte die in mei al werd opgepakt, ook uit Huizen, zit nog altijd vast en komt in februari volgend jaar voor de rechter, meldt het Openbaar Ministerie. Een vijfde verdachte werd ook al in juni opgepakt, maar mocht twee dagen later weer naar huis. Het onderzoek is nog gaande.

De mannen worden verdacht van diefstal met geweld in verenging. Tijdens die bewuste nacht in het voorjaar komt de 19-jarige zoon van het gezin thuis na een avondje stappen. Op het moment dat hij de voordeur wil openmaken, duiken twee mannen op uit de bosjes. Ze grijpen de jongen vast en dreigen hem neer te schieten als hij niet precies doet wat zij zeggen.

Dan begint de hond van het gezin te blaffen. Door het kabaal worden de ouders van de jongen wakker. Wanneer de moeder vervolgens de trap af komt, mishandelen de overvallers haar ernstig.
De daders blijven bijna een uur binnen. In die tijd dwinge ze de bewoners om onder meer hun bankpassen en pincodes af te geven. Van de vader van het gezin hebben ze een horloge gestolen.
Met de gestolen bankpassen proberen de daders die nacht te pinnen bij een geldautomaat in Huizen, in het winkelcentrum in de wijk Bovenmaat.


Kerstfeest Zonnebloem

Vervolg van voorpagina

De schoolkinderen zongen onder de muzikale begeleiding van Danny Eek kerstliedjes.

Een stemmig kerstverhaal werd door Yvonne van Es verteld. Na een warme kerstlunch reikte burgemeester Van Benthem het eerste kerstpakket uit. De pakketten zijn beschikbaar gesteld door de Riki Stichting.