Tijmen Smit stopt als wethouder in Laren.
Tijmen Smit stopt als wethouder in Laren. Foto: Bob Awick

Nieuwe job voor wethouder Tijmen Smit

Laren Wethouder Tijmen Smit doet niet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De politicus heeft per 1 maart een interim-klus aanvaard bij de Gooise Scholen Federatie in Bussum.

9


Ordinaire burenruzie

Laren Bewoners van de Slangenweg gaan onder begeleiding van een mediator van de gemeente Laren in gesprek met hun achterburen die aan het Groeneweegje wonen.

Vorige week stonden ze voor de bestuursrechter en deed het echtpaar van de Slangenweg hun beklag over de overlast die de werkplaats van de achterburen, die grenst aan hun tuin, zou veroorzaken. Het conflict tussen de buren speelt al sinds de bewoners aan het Groeneweegje het pand op nummer 3 in hun bezit kregen. Vanaf die tijd is er verbouwd. Ook verrees er een nieuwe schuur, die veel groter is en met name het uitzicht van de bewoners van de Slangenweg belemmerde.
Het echtpaar maakte er bezwaar tegen dat de werkplaats zou worden gebruikt voor bedrijfsmatige activiteiten. Volgens hen zou de man een timmerbedrijf in de werkplaats hebben gevestigd. "Wij zijn onze rust, ons woongenot en ons weidse uitzicht kwijt." Echter de gemeente heeft herhaaldelijk controles uitgevoerd in de werkplaats en komt tot de conclusie dat daar geen sprake van zou zijn. "Wij troffen in de schuur een situatie aan waar duidelijk geen bedrijfsmatige activiteiten plaatsvinden", aldus een woordvoerster van de gemeente Laren.
Inmiddels is het conflict ontaard in moddergooien naar elkaar. Over en weer beschuldigen de buren elkaar van leugens. De bestuursrechter zag als enige oplossing een mediationtraject. "Maak een nieuw begin, maak afspraken."