Bonus voor gezinnen in bijstand

Laren Gezinnen met een bijstandsuitkering of met een inkomen uit werk die gebruikmaken van de bijzondere bijstand (totaal 31) krijgen een extraatje deze feestdagen. Ze ontvangen een AH-bon van 100 euro en een VVV-bon ter waarde van 150 euro. De totale kosten van 7.750 euro worden gedekt uit het overschot op het armoedebeleid, zo staat in een memo aan het college van burgemeester en wethouders.

"Juist het niet kunnen meemaken van die 'gewone' leuke dingen maakt dat kinderen het gevoel hebben niet mee te kunnen doen. Het samen kerst vieren met lekker eten, het krijgen van een gezelschapsspel of een mooie nieuwe jurk maakt dat ook deze kinderen na de kerstvakantie op school iets leuks te vertellen hebben en het gevoel hebben er echt bij te horen", zo wordt de kerstbonus uitgelegd. De gezinnen die dit cadeautje krijgen, hebben thuis een brief ontvangen. Zij kunnen de bonnen in het gemeentehuis ophalen.


Huisvesting statushouders

Laren Wethouder Ton Stam meldde afgelopen raadsvergadering dat het vestigen van statushouders op schema ligt. "We moesten er 39 plaatsen. Ondertussen zijn er 29 gehuisvest en begin januari gaan er vier wonen op de Gooiergracht en vier op de Warrekam."


Vertrouwen bij inwoners herstellen

Laren Inwoners van Laren krijgen (financiƫle) proces-begeleiding van de gemeente om vertrouwen te krijgen in de verplichte afkoppeling van de hemelwaterafvoer.

Dat was de kern van de motie die vorige week tijdens de raadsvergadering door VVD, CDA, PvdA en D66 was ingediend. Het raadsvoorstel zelf werd niet behandeld. "Uit de reacties van insprekers tijdens de commissievergadering R& I van 12 december j.l. is gebleken dat de door de gemeente voorgestelde aanpak vooralsnog niet op instemming van een aantal bewoners mag rekenen", aldus de motie-indieners. Zij willen op korte termijn bijeenkomsten tussen bewoners en de gemeente beleggen.