Lintje aanvragen kan tot 1 augustus

BAARN Inwoners van Baarn die iemand voor wil dragen voor een lintje kunnen dat nog doen tot uiterlijk 1 augustus.

Ieder jaar rond 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, vindt de 'Lintjesregen' plaats. Op de laatste werkdag voor de verjaardag van de Koning krijgen een heleboel mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving een lintje. Zo'n Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld met sport, kunst, cultuur, de kerk of pleegzorg kunnen een lintje verdienen.
De onderscheiding kan ook zijn voor iemand die een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult, bijvoorbeeld door dingen te doen die veel verder gaan dan wat normaal wordt verwacht. Het gaat er dan wel om dat die werkzaamheden niet alleen goed zijn voor de onderneming of instelling waar iemand werkt, maar ook voor de samenleving.

Er zijn verschillende Koninklijke onderscheidingen. De bekendste zijn de Militaire Willems-Orde, De Orde van Oranje-Nassau en De Orde van de Nederlandse Leeuw.

Meer informatie over de onderscheidigen en hoe het aanvragen van een lintje precies werkt staat op www.baarn.nl.