NOON tijdens Weesp Korenfestival in 2015.
NOON tijdens Weesp Korenfestival in 2015. Foto: Marieke van Veen

Firma Vocaal en NOON in Proeverij van Gooise Koren

HILVERSUM De Stichting Amateurkoor houdt aanstaande zondag 23 september de vijfde editie van de Proeverij van Gooise Koren. Belangstellenden kunnen komen kijken, luisteren en meezingen. De deelnemende koren hopen zo nieuwe leden te vinden.

Bij het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum kunnen geïnteresseerden tussen 12.00 en 16.00 uur gratis meezingen tijdens de open repetities van zeventien koren uit het Gooi.

Start nieuw zangseizoen

Initiatiefnemer Stichting Amateurkoor startte met de Proeverij in 2010 en sindsdien is het een tweejaarlijks terugkerend fenomeen in Hilversum. Voor koren is het een mooie start van het nieuwe zangseizoen en voor mensen die graag bij een koor willen gaan zingen is het een hele handige manier om koren in de regio te vergelijken. De bezoeker krijgt bij binnenkomst een programma waarop de minirepetities en wat beknopte koorinformatie vermeld staan.

Prachtige akoestiek

De koren komen onder andere uit Weesp (Firma Vocaal en Vocal Group Noon), Eemnes, Hilversum, Blaricum, Laren, Bussum, Naarden en Huizen. Het MCO is de vaste locatie voor deze korenproeverij vanwege de goede voorzieningen en de prachtige akoestiek in de zalen. De Stichting Amateurkoor wil met haar initiatief het koorleven in het Gooi bruisend en vernieuwend houden. Het Gooi kent in totaal meer dan 140 koren en is landelijk gezien een actieve regio op het gebied van koorzang.

De toegang van de proeverij is gratis. Op de website zijn het dagprogramma en de lijst van deelnemende koren te vinden. Het MCO zit aan de Heuvellaan 33 in Hilversum.

www.amateurkoor.nl