Lage Klompweg weken dicht

WEESP De korte zijde van de Lage Klompweg is vanaf maandag 24 september drie weken lang afgesloten wegens werkzaamheden.

De korte zijde van de weg wordt ingericht als 30-km-zone. Deze herinrichting is tot stand gekomen in samenspraak met de aanwonenden.


Hart van Weesp afgelopen jaar bezocht door 53 nationaliteiten

WEESP De medewerkers van hotel Hart van Weesp moeten wel zo hun talen spreken. Afgelopen jaar werd het hotel bezocht door gasten uit 53 verschillende landen.

Dat heeft het Hart van Weesp te horen gekregen van hotelboekgigant Booking.com. Het gaat sowieso goed met het hotel. Alleen al de afgelopen twee maanden werden zo'n tweeduizend keer hotelkamers verhuurd, doorgaans allemaal aan toeristen die Weesp vinden op hun weg naar Amsterdam. De meeste kamers worden geboekt via Booking.com. Het hotel wordt daar goed gewaardeerd: bezoekers geven gemiddeld een acht. Vorige week opende het hotel vijf nieuwe studio's met een eigen keuken en een ruime badkamer.


Stukje grond Horn wordt verkocht voor woningbouw

WEESP Er moeten een paar woningen komen aan de Horn 5, de plek waar vroeger een grote stoomwasserij zat. Dat stelt de gemeente. Het stukje grond wordt verkocht voor woningbouw.

De gemeente heeft berekend dat hier twee tot vijf woningen gebouwd kunnen worden. Dat wordt evengoed een uitdaging vanwege de grootte van de grond, de ligging en de smalle aanvoerstraten. Mede daardoor is de gemeente van plan de grond te verkopen voor 'collectieve zelfbouw'. De toekomstige bewoners kunnen dan zelf gaan bouwen. Daar kleven wel veel voorwaarden aan, onder meer op het vlak van duurzaamheid. Voordat er überhaupt gebouwd kan worden moet de grond gesaneerd zijn. Daar wordt nog tot eind 2018 / begin 2019 aan gewerkt.