Monumenten- bezoek beloond met Weesper Welvaart

WEESP M. Broekmans, D. Elzer en E.J. van der Heisteeg zijn maandag door notaris Niels van der Griend getrokken als winnaars van de Monumentendagwedstrijd.

De organisatie van Monumentendag kreeg bijna vijftig inzendingen. Om mee te doen, moesten de bezoekers zaterdag 8 september alle negen deelnemende lokale monumenten bezoeken. Hier kregen zij stickers voor op een spaarkaart. De winnaars kunnen hun prijs volgende week maandagavond ophalen. In het pakket zitten ambachtelijke lokale producten zoals kaas, bier en chocolade.


Vredesweek met Tony Scott en Harry Loco

WEESP Assen viert vrijdag de Dag van de Vrede met een Native Indian Show in Podium Zuidhaege. Naast de Zuid-Amerikaanse inheemse cultuurgroep Wehpokamanong treden ook Tony Scott en Harry Loco op.

Tony Scott 'The Chief' is een bekende Nederlandse rapper en nazaat van een Amazone-indiaan. Hij is visueel gehandicapt als gevolg van multiple sclerose en woont sinds een paar jaar bij Visio in Weesp. Ook Harry Loco geeft het vredesfeest in Assen een Weesper tintje, hij komt uit de stal van Weesper muziekproducer Waldy Samson. De artiesten willen met de show hun eeuwenoude cultuur en tradities doorgeven aan de nieuwe generatie.


Negen nieuwe imkers erbij

WEESP Goed nieuws voor de honingbijen in Weesp: negen deelnemers van Gert Admiraals bijenteeltcursus behaalden zaterdag hun diploma. Hiermee is Weesp in een klap flink wat imkers rijker.

De cursisten hebben in de Theetuin, waar Admiraal een rij bijenkasten heeft staan, theorie- en praktijklessen gevolgd. Admiraal: "Het was een pittig seizoen voor de bij vanwege de lange, droge en warme zomer. Na de lindebloei was er niet veel meer te halen voor ze. Ik ben verheugd dat Weesp negen imkers heeft en hoop dat zij ook daadwerkelijk een bijenvolk zullen gaan houden."