Karin Zevering (links) en Diana Cieraad in hun nieuwe Meditatiehuis.
Karin Zevering (links) en Diana Cieraad in hun nieuwe Meditatiehuis. Foto: Marieke van Veen

Open deuren dagen Meditatiehuis

WEESP Karin Zevering en Diana Cieraad hebben hun perceptieatelier Pursang aan de Pampuslaan onlangs uitgebreid met een Meditatiehuis. Gedurende de maand april houden ze elke zondag een 'opendeurendag'.

door Marieke van Veen

Binnen de werkwijze van Zevering en Cieraad is visualisatie een heel belangrijk onderdeel. Zevering: "Mensen denken vaak dat mediteren draait om het uitbannen van gedachten, maar dat lukt bijna niemand. In onze visie draait meditatie om het tot rust brengen en ontwarren van gedachten. De focus die hiervoor nodig is, kun je vrij eenvoudig bereiken met visualisatieoefeningen. Wij nemen de deelnemers mee naar een plek waar ze zich fijn voelen. Wij geven een voorzet; hoe die plek er verder uitziet bepaalt iedereen voor zichzelf."

Perceptie-atelier

Zevering en Cieraad werken sinds acht jaar samen. Ze kennen elkaar van een meditatiebijeenkomst bij Zevering thuis. Samen hebben ze Pursang opgericht, een perceptieatelier waar mannen en vrouwen die voelen dat ze ergens tegenaanlopen terechtkunnen voor onder meer (meditatie)workshops en coaching. Met dit atelier verhuisden ze in 2017 naar een ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw Pampuslaan 59. Tijdens de lancering van hun gezamenlijke boek 'Follow the Moon' in de zomer van 2018 verhuisden ze naar een ander gedeelte van het pand waar ze meer ruimte hebben en het sfeervolle Meditatiehuis hebben ingericht.

Comfortzone

Het nieuwe Meditatiehuis biedt Zevering en Cieraad de kans het aanbod uit te breiden. "Uit je comfortzone stappen, dat is echt zo'n hippe kreet van dit moment. Maar waarom zou je over je eigen grenzen heen gaan als dat niet goed voelt?", vraagt Zevering zich af. "Dan kun je beter die comfortzone van binnenuit verruimen." Cieraad legt uit dat de mogelijkheden eindeloos zijn: "Van dagvullende ont-moetdagen tot workshops waarin meditatie wordt gecombineerd met creativiteit, theater of natuur. Ook kun je bij ons een levensline-up doen en meedoen aan de maandelijkse meditatieavonden aan de hand van de cyclus van de maan. We zijn nog volop bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën, er is altijd iets dat bij je past." Gedurende de maand april houdt het Meditatiehuis elke zondag open huis. Belangstellenden kunnen deelnemen aan uiteenlopende gratis workshops. Het programma: zondag 7 april 'Leren mediteren', zondag 14 april 'City Silence', zondag 21 april 'Follow the Moon' en zondag 28 april 'De Naakte Waarheid'. Kijk voor de tijden e.d. op pursangperceptie.nl.