De situatie bij de openbare stalling naast het Weesper NS-station.
De situatie bij de openbare stalling naast het Weesper NS-station.

Nieuw op 1: het uitdijende probleem van fietsparkeren

Parkeren is een lastig probleem in Weesp. Niet alleen voor de auto, ook voor de fiets. Vooral bij het station.

WEESP Geen dik rapport, maar een linkje naar de website. Zo werd de Fietsknelpuntenkaart 2019 van GroenLinks maandagmorgen door Tobias van den Briel overhandigd aan verkeerswethouder Léon de Lange (D66).

Voor de derde keer konden Weespers bij het fietsmeldpunt hun knelpunten doorgeven en daar werd ook deze keer flink gehoor aan gegeven. In de top 3 wederom twee knelpunten die ook de vorige twee keren dat GroenLinks het meldpunt openstelde vaak werden gemeld: de oversteek bij de Roskambrug en de rotonde bij de Bouhuystunnel. Op nummer 1 dit jaar een nieuw knelpunt, het fietsparkeren bij het station. Te weinig plek, te veel fietswrakken en de plekken bestemd voor bakfietsen staan vaak vol met gewone fietsen en scooters, meldden veel Weespers.

Heel mooi dus dat we allemaal met de fiets en het openbaar vervoer reizen, maar de fietsenstalling bij het station lijkt een amper te temmen probleem. De rekken dijen uit waar je bij staat - en dat in een stad waar 300 woningen per jaar bij komen. Ook in het centrum staan de fietsrekken (de groene 'nietjes') vaak vol, zodat fietsen op de stoep komen te staan. Het vraagt om aandacht en beleid. Kortom: de wethouder kan aan de slag. De Lange nam de oogst van het meldpunt vriendelijk in ontvangt en zei dat het hem helpt alle knelpunten nog beter in kaart te krijgen dan ze al zijn. "De top 3 was gelukkig al bij ons bekend en in behandeling."

Rotonde

De situatie voor fietsers op de Meidoornlaan en de Plataanlaan scoorden bij een eerdere versie van het fietsmeldpunt hoog. Dat pakt de gemeente binnenkort aan met een reconstructie van de weg en de aanleg van een rotonde. Het voorstel komt binnenkort in de raad.

Wethouder De Lange en Tobias van den Briel.