Van Houtenkerk, werk van Natalia Romero.
Van Houtenkerk, werk van Natalia Romero. Foto's: Weesp Foto/Ewald van Vlijmen

Weekend
vol kunst
en cultuur

WEESP Kunst in de kerk, de synagoge, de bibliotheek, het stadhuis en concertzaal De Adelaar van Weespers aan de Wand. Maar ook in winkeletalages, Fort Ossenmarkt en de Theetuin. Overal was kunst te bezichtigen het afgelopen pinksterweekeinde. Bijzondere voorstellingen waren er bij de Showman's Fair op het Domijn.

Weespers aan de Wand toonde nieuw werk in diverse locaties. Niet alleen schilderijen, de expositie omvatte vele kunstvormen: van fotografie en keramiek tot conceptueel werk en filmprojecties. Wie in de Van Houtenkerk het toilet bezocht, trof daar bijvoorbeeld twee engelen aan, geprojecteerd op de wc-deuren. Voor de 'vrije Weespers', de niet-geballoteerde kunstenaars, was ook dit jaar weer ruimte gemaakt in de concertzaal van De Adelaar. Daar waren ook de kunstwerken te bewonderen van de scholen. Groep 8 van meester Marcel van de Jozefschool sleepte dit jaar de eerste prijs in de wacht met kunst geïnspireerd op een lied, via een QR-code ook als clipje op je smartphone te zien. In Fort Ossenmarkt hielden kunstenaars open atelier en in de Theetuin werd de kunst ook buiten geëxposeerd.

Het Domijn was het hele weekend het decor van het zomerse festival Showman's Fair. Jong en oud kon daar genieten van mooie voorstellingen en gezellige terrasjes.

De fotografen van WeespFoto waren het weekend op pad. Hun foto's zijn te vinden op weespfoto.nl.

Fort Ossenmarkt, werk van Peter ter Maten.
Synagoge, werk van o.a. Maïesta Berckmans.
Fort Ossenmarkt, Dirk van Someren.
Winnaar scholenproject in De Adelaar.
Ook het stadhuis was dit jaar een locatie voor Weespers aan de wand.