De gerestaureerde Mercedes Benz bracht de bezoekers naar diverse locaties.
De gerestaureerde Mercedes Benz bracht de bezoekers naar diverse locaties. Foto: Anneke Kroonenberg

Met de kunstenaars mee in de bus

WEESP Kunstliefhebbers uit Weesp en omstreken konden afgelopen Pinksterweekend genieten van alle kunst bij Weespers aan de Wand. Voor lezers van het WeesperNieuws was er nog een leuk extraatje: zij konden dit jaar voor een speciaal ritje mee met de Weespers-aan-de-Wand bus én kregen een exclusieve rondleiding.

door Ingrid Voet

De pendelbus, een prachtig gerestaureerde Mercedes Benz, pendelde het hele weekend tussen het Grote Plein, het fort en de Papelaan. Maar de eerste ritjes zondag en maandag waren gereserveerd voor de vip-tour voor lezers van het WeesperNieuws.

Eerst koffie en lekkers

De tour startte in de Van Houtenkerk, de hoofdlocatie van de vierdaagse kunstmanifestatie. Daar was werk van alle deelnemende kunstenaars te zien. Na een kop koffie met wat lekkers kregen de deelnemers aan de tour hier een rondleiding van enkele 'Weespers aan de Wand'.

Richting Papelaan

Met de fraaie oldtimerbus werden de deelnemers daarna naar de Papelaan gebracht om te genieten van nog meer kunst en verhalen achter de kunstwerken. In de concertzaal van De Adelaar was kunst te zien van scholen en van niet-geballoteerde kunstenaars en in het clubhuis van WVGV hing werk van de jongste Weesper kunsttalenten.
De reacties tijdens de tour waren ronduit enthousiast. "Dit soort rondleidingen moet je eigenlijk altijd doen, zo wordt kunst kijken nog leuker." En: "Zo leuk om van de kunstenaar zelf te horen hoe het werk gemaakt is." Over de kunstwerken zelf hadden de deelnemers aan de vip-tour ook nog wel wat te zeggen. Bij de foto's van een verlaten pand bijvoorbeeld. "Dat je van zoiets lelijks zoiets moois kunt maken", tekenden we daar op.