Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Honing

Jan: "Jan Kooper."
Stefan: "Hé Jan. Zag ik jou nou een paar dagen geleden voor je uit staren aan het einde van de Oudegracht? Ik toeterde nog, maar je hoorde me niet."
Jan: "Ik laat me wel vaker hypnotiseren door de ongerepte stedelijke natuur. En die dag dat je mij zag… was het daar hartverscheurend mooi. In volle glorie ontluikende waterplanten, schitterende gele wilde bloemen die ik nog nooit eerder had gezien, grote kuit schietende vissen die roerloos in het water hingen omringd door vislarven, vogels, prachtige bomen vol in het blad, rondzoemende bijen, kortom: geestverruimend!"
Stefan: "Dat is mooi, want ik kwam net terug van banketbakker Wesselman en daar had ik een potje Weesper honing gekocht. 'Made by Gert en zijn 50.000 werknemers'. Voor dat potje zijn die bijen, in afstand, één keer de wereld rondgevlogen. Ze geven ons die honing en vragen er niet veel voor terug. Alleen wat van die gele bloemen die jij nog nooit eerder had gezien."
Jan: "Dat is toch schitterend! Kun je je voorstellen hoe wreed ik de volgende dag in alle vroegte werd opgeschrikt door oorverdovend geluid. Het was alsof Max Verstappen in zijn Formule 1 wagen over de Oudegracht richting Zandvoort scheurde!"
Stefan: "Maar die reed een Grand Prix in Canada…"
Jan: "Het waren de snoeimachines en opgevoerde grasmaaiers die in een zeer snelle rondetijd het gras en alle wilde bloemen en waterplanten alsmede de kruinen van de bomen een late hemelvaart bezorgden. En toen werd het stil en zag ik alleen nog een soort groot luciferhoutje dat gisteren nog een boom in blad was… Een door de mot aangevreten buxus hebben ze laten staan…"
Stefan: "Weg geestverruiming."
Jan: "Ik heb de gemeente gebeld. 'Het komt goed', zei de meneer. Het duurt héél lang om uit te leggen, dus ik moest hem maar geloven dat dit voor nu echt het beste is."
Stefan: "Je bent ook maar een saxofonist…"
Jan: "Kom je zo koffiedrinken met die honing van jou?!"
Stefan: Prima, maar ik koop wel een potje voor jou. Zolang er nog Weesper honing is, is er hoop."
Jan: "Hou vol"
Stefan: "Hou vol."