Zo ervaren de bezoekers de pure klanken.
Zo ervaren de bezoekers de pure klanken.

Liggend luisteren naar de didgeridoo, gongs en kristallen

WEESP Spirit Connection verzorgt volgende week twee zonnewendeconcerten in de Grote Kerk. Terwijl de didgeridoo bromt, de gongs trillen en de kristallen tinkelen, liggen de bezoekers op de kerkvloer.

"Het bespelen van het orgel tijdens de gongconcerten beleef ik als het geheimzinnige fluisteren van de zee of het breken van woeste golven op de kust. De klanken vullen de oren en de ziel van de luisteraars." Dat zegt Fons Brouwer uit Weesp, die tijdens de klankconcerten het orgel bespeelt.

'Vrij en oprecht'

Aleksandra Annisimowicz is al net zo enthousiast. De zangeres uit Weesp zegt over de zonnewendeconcerten: "Het is altijd weer een bijzondere ervaring om te mogen mengen met geweldige instrumentalisten. Het gevoel dat je vrij en oprecht mag zijn, dat klank je ziel bespiegelt."
De andere musici komen uit alle windstreken: Natalie Merfort (sopraan en koordirigent), Atzko Kohashi (piano), André Heuvelman (trompet), Hans Karssen (didgeridoo), Siem Ranoesetiko (percussie), Norma Brooks (contrabas), Michael Telapary (Indiaanse fluit), Frans de Rond (soundscapes), Gwen & Harry van Spirit Connection (gongs, kristal, boventooninstrumenten) en anderen.

Door ontspanning op fysiek, mentaal en spiritueel niveau lossen tijd en ruimte op. De organisatie spreekt van een innerlijke reis: "Waar en hoe het voor jou werkt blijkt vanzelf gedurende de avond." Voor mensen die niet kunnen liggen, is het mogelijk om het concert zittend bij te wonen. Tijden: vrijdag 21 juni om 21.00 uur, zaterdag 22 juni om 20.30 uur. De deuren gaan een uur eerder open. Tickets via SpiritConnection.nl. Bezoekers dienen zelf een matje, kussen en eventueel deken mee te nemen.