Het Huis van Eemnes is in juli 2019 klaar.
Het Huis van Eemnes is in juli 2019 klaar. Foto: Vaessen BV

Het Huis van Eemnes ziet er uitnodigend uit

Eemnes Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V. gaat het Huis van Eemnes bouwen. De gemeente en de aannemer uit Raamsdonksveer hebben hun handtekening gezet onder het contract voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud.

Wethouder Niels Rood: "Het ontwerp voor het Huis van Eemnes moet zich voegen naar het gebruik en de gebruikers, niet andersom. We hebben steeds gezegd: het hoeft echt geen prijswinnend ontwerp te zijn, als iedereen zich er maar thuis kan voelen. Zonder in te leveren op dat uitgangspunt heeft de architect ook nog een heel mooi gebouw getekend. Het ziet er uitnodigend uit en dat is belangrijk, want het Huis van Eemnes staat er straks voor alle Eemnessers."

Bouw

De gemeente Eemnes werkt eerst het ontwerp voor het Huis van Eemnes uit met Vaessen en Moederscheim Moonen Architects. Dat is naar verwachting klaar in juni 2018. Als de gemeente, de Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Gooi en meer het ontwerp hebben goedgekeurd, start Vaessen kort daarna met de bouw.
Jeroen Geurts, commercieel adjunct-directeur Vaessen: “Wij zijn bijzonder vereerd om deze opdracht te mogen uitvoeren en danken de gemeente voor het in ons gestelde vertrouwen. Het wordt een prachtig nieuw sociaal-maatschappelijk hart in de gemeente. We zijn samen met het projectteam hard op weg om de gestelde doelen te halen, zodat de bevolking van Eemnes straks weer een functioneel en zeer duurzaam gebouw rijker is. Wij gaan ervoor!”
Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden in juli 2019 gereed zijn, zodat het Huis van Eemnes twee maanden later in gebruik genomen kan worden.
Het Huis van Eemnes wordt de centrale ontmoetingsplaats van het dorp. In deze nieuwe en duurzame accommodatie komen Eemnessers bij elkaar voor (binnen)sport, cultuur, educatie, informatie, advies, zorg en welzijn. Een gezellige plek waar je ook een lekkere kop koffie kunt drinken. Het Huis van Eemnes is niet alleen een gebouw of een beheer- en exploitatiestichting, maar vooral de samenwerking met partijen in een netwerk. Het legt verbindingen binnen de gemeenschap van Eemnes. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen straks aan het werk in het Huis van Eemnes, dat voor hen zal dienen als een LeerWerkHuis. Dat is ook bedoeld voor scholieren, die er een maatschappelijke stage kunnen doen.