De leerlingen van De Binckhorst-St. Jan.
De leerlingen van De Binckhorst-St. Jan. Eigen foto

De laatste weekjes
van 2017

BEL Er gebeurde de afgelopen twee weken nog van alles. Door de vervroegde deadline heeft niet al dit nieuws in de laatste krant van het jaar een plek kunnen krijgen. Daarom hier een greep uit het 'oude' nieuws:

Zo hebben leerlingen van basisschool Florencius in Laren zich samen met de juffen en meesters ingezet voor de Voedselbank in Huizen. Dankzij meerdere acties hebben zij maar liefst 2.400 euro opgehaald. Naast geld is er ook voedsel ingezameld door de hele school, fröbelden leerlingen kerstkaarten en -stukjes, werd met een delegatie een bezoek gebracht aan de Voedselbank en verzorgde de Voedselbank op zijn beurt een gastles.
In Het Vitus werd het jubileumjaar van de Bernardusschool op bijzondere wijze afgesloten. In een bomvolle zaal zongen de leerlingen samen met zangeres Claire Maiden Engelse kerstliedjes. In Eemnes gingen KPJ-leden op de bierfiets naar het Glazen Huis in Apeldoorn. Met hun Serious Request-actie haalden ze 4.300 euro op. In kerstsfeer kwamen velen in het Dickenstheater aan de P.C. van den Brinkweg. Aad Kok kroop in de huid van Dickens en vertelde 'A Christmas Carol'. Het verhaal werd begeleid en afgewisseld door de lanternist, een meer dan geloofwaardige en humorvolle rol van Else Flim.
Leerlingen van basisschool De Binckhorst-St. Jan hebben tijdens de kerstmarkt een bedrag van 2.000 euro opgehaald voor Serious Request. Het carbidschieten in Eemnes trok op oudejaarsdag veel bekijks.

Florencius-leerlingen haalden een mooi bedrag op voor het goede doel.
De KPJ fietste op een bierfiets naar Apeldoorn.
Het afsluitende concert van Bernardus.
Aad Kok als Dickens.
Carbidschieten in Eemnes.