Dick en Gerard (l) en de oncologen.
Dick en Gerard (l) en de oncologen. Foto: PR

Einde van de Eemnesser actie 'Stop Hersenkanker Nu'

Eemnes De donatiemeter van de Eemnesser actie 'Stop Hersenkanker Nu' is geƫindigd op het bedrag van 60.257 euro. Dat hebben de vrienden Gerard Bisschop en Dick Wingelaar uit Eemnes afgelopen zomer bij elkaar gefietst. Een cheque is onlangs overhandigd aan de oncologen Tom Snijders en Filip de Vos van het UMC in Utrecht.

"Een onwaarschijnlijk en vooral prachtig resultaat, waarvoor wij iedereen enorm willen bedanken", laten Bisschop en Wingelaar weten. "Op de website http://www.stophersenkankernu.nl/wordpress/ staat onze laatste blog en helemaal onderaan de accountantsverklaring."

De Eemnessers kregen het geld bij elkaar door afgelopen mei vanuit Eemnes naar L'Escala in Noord-Spanje te fietsen. Goede vrienden Jan Peter Hofstee, Clemens Roest en Charles Bout zorgden voor de begeleiding onderweg. "Zij waren fantastisch", blikken de Eemnessers terug. Directe aanleiding voor de ruim 2100 kilometer lange fietstocht was het overlijden van de zoon van Gerard Bisschop. Zijn kanjer Emiel overleed in 2016 op 39-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar medicijnen en de zorg voor mensen met hersentumoren.
De website wordt binnenkort uit de lucht gehaald, waarmee de actie definitief beƫindigd wordt. "Het was voor ons heel bijzonder en vooral een eer dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan deze succesvolle actie."