Viaduct over H'sumseweg dicht voor voertuigen

Laren Het viaduct tussen Rijksweg West en Rijksweg Oost is afgesloten voor zware voertuigen. Het viaduct is aangewezen als (brom)fietspad. "Er is geen sprake van instortingsgevaar. De genomen maatregelen zijn juist bedoeld om gevaarlijke situaties te voorkomen", laat een woordvoerder van de gemeente Laren desgevraagd weten.

De gemeente Laren heeft onderzoek laten doen naar de conditie van het viaduct tussen Rijksweg West en Rijksweg Oost (over de Hilversumseweg). Er is zowel een constructieve berekening als een visuele inspectie uitgevoerd. Resultaat is dat het viaduct niet sterk genoeg is om zware voertuigen zoals (vracht)verkeer te kunnen dragen. Dit betekent dat de gemeente Laren verplicht is om maatregelen te nemen om de veiligheid op de weg te kunnen waarborgen.

Betonblokken

Om te voorkomen dat zwaar verkeer het viaduct kan berijden, zijn betonblokken geplaatst. Dan kunnen er in ieder geval door overbelasting geen gevaarlijke situaties ontstaan. De politie en brandweer zijn hierover geïnformeerd. Deze maand besluit de gemeente wat de vervolgstappen zijn.


Verplichting tot afkoppelen opgeschort

Laren De verplichting tot afkoppelen - aanvankelijk tot 31 december jongstleden - is opgeschort.

Het college handhaaft in de deelgebieden 1 en 2 voorlopig niet op het lozen van hemelwater op het riool. Ook worden geen nieuwe gebieden aangewezen waarin het verboden is om hemelwater te lozen op het riool.
Een Plan van Aanpak om verder te gaan met dit project wordt in januari aan de raad voorgelegd.