Relatief rustige jaarwisseling 't Gooi

Laren De jaarwisseling in de BEL-gemeenten en 't Gooi is relatief rustig verlopen. Dat melden de Brandweer Gooi en Vechtstreek en Tergooi. De brandweer kreeg tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 6.00 uur bij elkaar 67 meldingen.

De spoedeisende hulpafdelingen van Tergooi in Hilversum en in Blaricum 'verwelkomden' dit keer 38 patiënten (18 Hilversum, 20 Blaricum) tegenover 41 vorig jaar. In Hilversum werden drie mensen naar binnen gebracht met (licht) vuurwerkletsel (twee patiënten met lichte brandwonden, één met oogletsel). In Blaricum waren er vier met (licht) vuurwerkletsel (twee patiënten met lichte brandwonden en twee met licht oogletsel). Zij konden allemaal direct na behandeling weer naar huis.
Opvallend was dat er geen enkele jongere, die te veel drank op had, naar binnen werd gebracht. Vorig jaar waren dit er nog vier. Dit jaar was er één 'alcoholintoxicatie' en dat was een patiënt van 71 jaar. Er waren geen drugsgerelateerde zaken en er waren geen bedreigende situaties op de spoedeisende hulpafdelingen, aldus het ziekenhuis.
Van alle 67 meldingen die de brandweer kreeg, kwam ongeveer de helft uit Hilversum. Het was daarmee iets drukker dan vorig jaar toen de teller op 49 bleef steken. "Maar nog steeds spreken we van een relatief rustig verlopen jaarwisseling", aldus de brandweer.

11