Nota Sport en Bewegen aangenomen

Laren De nota Sport en Bewegen is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Chris Boagers (PvdA): "Eindelijk een start om tot sportbeleid te komen. In vergelijking met Eemnes en Blaricum komen de clubs er in Laren bekaaid af." Boagers heeft het college om een prioriteitenlijst gevraagd. "Hierbij zijn topsport en talentontwikkeling leuke bijzaken. Laten we zorgen dat sport en bewegen breed wordt aangepakt. Kijk naar accommodaties en betrek de Sportraad er bij."

Tip

D66-er Noud Bijvoet noemt de nota een ambiteusprogramma, maar vindt het teleurstellend dat de JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)-functionaris alleen door Laren niet geaccepteerd wordt." Eemnes en Blaricum gaan er wel mee aan de slag. Ingrid Hentenaar (Larens Behoud) was het niet met Bijvoet eens: "JOGG is goed te betrekken vanuit de GGD." Haar partijlid Sean Bogaers gaf het college als tip mee om ook eens naar het sporten in de openbare ruimte te kijken.


Proosten op nieuwe jaar

BEL De BEL-gemeenten organiseren weer een nieuwjaarsreceptie voor haar inwoners.

Het gemeentebestuur van Laren nodigt alle inwoners, organisaties en andere relaties uit om de nieuwjaarsreceptie bij te wonen op donderdag 4 januari om 20.00 uur in Singer Laren aan de Oude Drift 1.

Eemnes

Op maandag 8 januari vanaf 20.00 uur zijn Eemnessers welkom in het gemeentehuis aan de Zuidersingel. Onder het genot van een hapje en drankje wordt teruggeblikt op 2017 en vooruit gekeken naar 2018. SV Double, winnaressen van de E-Factor 2017, verzorgt een muzikaal optreden en dorpsdichter Gerard Wortel neemt op geheel eigen wijze het woord.

Blaricum

De gemeente Blaricum doet haar naam als Kunststad van het jaar 2018 eer aan en start het nieuwe jaar op culturele wijze. Haar nieuwjaarsreceptie wordt gehouden op woensdag 10 januari in het Kunstcafé (Het Vitus) aan de Kerklaan 10 en heeft een bijzonder programma. Het begint om 20.00 uur en de deuren gaan om 19.30 uur open.
Let op: van 20.00 tot 21.00 uur is toegang tot de zaal niet mogelijk.