Viore start op 8 januari met autogene training

Laren Bij Viore in Hilversum start maandag 8 januari weer een autogene training. Viore is het centrum voor mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden.

"Tijdens de cursus, die bestaat uit acht bijeenkomsten, leer je jezelf ontspannen. Je bent dus niet afhankelijk van ingesproken bandjes; de methode kan altijd en overal worden toegepast. De cursus is zeer laagdrempelig en aangenaam, helemaal niet 'zweverig'. Het wordt ook wel de yoga van het Westen genoemd. De training is erg heilzaam voor mensen met slaapproblemen. Dit geldt zowel voor problemen bij het in- als het doorslapen", meldt Viore.

Optimaal

Autogene training wordt in liggende stand gegeven, maar kan ook in zittende houding worden toegepast. Hieraan wordt tijdens de cursus aandacht geschonken. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat alle acht bijeenkomsten worden bijgewoond. Voor meer informatie of aanmelding kan gemaild worden naar programma@viore.org of bellen naar 035-6853532. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per keer.

Bij Viore staan de deuren op het Oostereind 115 open op alle weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen.

Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin en kanker en bewegen. Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.