Lezing en borrel Gooise Academie

Laren De Gooise Academie aan de Brink start zondag 14 januari om 15.00 uur met een unieke serie inspirerende lezingen.

Door de ogen van gerenommeerde kunstkenners leren de deelnemers op een andere manier naar kunst én de wereld om zich heen te kijken. Aansluitend is om 17.00 uur de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.
Kunsthistorica Diana Kostman van Artemis Omnibus start de reeks Academie Lezingen met een voordracht over conceptuele kunst. In de kunst van de 20ste en 21ste eeuw speelt het idee (concept) een belangrijke rol. Niet langer is alleen het technische talent van een kunstenaar van belang, maar ook zijn vermogen om met verrassende ideeën te komen. 'De Pindakaasvloer' van Wim T. Schippers is hier een voorbeeld van. Tickets: gooiseacademie.nl.
Andere thema's zijn: Expositie Hermitage, Smaak, Max Lieberman, Wat is kunst?, Artelicious Henri de Toulouse-Lautrec en Kees Schrikker. Wie, wat, waar en wanneer is op de bovengenoemde website te vinden.


Jazz in het Papageno Huis

Laren Het Floris Kappeyne Trio, bestaande uit drie Prinses Christina Concours-winnaars, treedt zondag 14 januari om 15.30 uur op in het Papageno Huis aan de Naarderstraat.

Het drietal maakt eigen composities door de klassieke muziek van het McCoy Tyner trio uit de jaren 60 te bewerken met Senegalese sabarritmes en moderne klassieke muziek.
De toegang bedraagt 6,50 euro (betalen alleen met pin). Reserveren via reserveren@stichtingpapageno.nl of rechtstreeks op www.papageno.nl.


Kennismaken met DAB

Blaricum Democratisch Alternatief Blaricum organiseert donderdag 11 januari in wijkcentrum de Malbak (Burgemeester Tydemanplein) een kennismakingsavond.

'Blaricum maken we samen' is het thema van deze avond, die om 20.00 uur begint (zaal open 19.30 uur). Fractieleider Rob Bruintjes geeft een inleiding en licht zijn motieven toe. Aanmelden is gewenst via info@dabvoorjou.nl.