Try-out concert deelnemers Rosa Spier Harp Concours

Laren In het Rosa Spier Huis aan de Esseboom 2 geven zondag 14 januari om 15.30 uur zeven leerlingen van Manja Smits, docente aan de conservatoria in Groningen en Zwolle en het Muziekpakhuis in Amsterdam, een try-outconcert.

Dit gebeurt in het kader van het vierde Rosa Spier Harp Concours dat op 20 en 21 januari plaatsvindt in de dans- en muziekschool van Amstelveen. Dit nationale concours richt zich op kinderen en jongeren die harp spelen. Het concours wordt iedere twee jaar georganiseerd door de Nederlandse Folk Harp Vereniging (NFHV) en de Nederlandse Harpvereniging (NHV) samen. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën binnen de Keltische harp en de pedaalharp.

Harpiste Rosa Spier (1891-1967) heeft in Nederland veel gedaan om de harp bekend te maken bij een breed publiek. Haar concerten, die zij tot op hoge leeftijd bleef geven, waren een inspiratie voor velen. Toen er een naam gekozen moest worden voor het eerste Nederlandse harpconcours was het dus ook logisch om dit concours naar deze bijzondere harpiste te vernoemen.

Vrije toegang

Bezoekers kunnen luisteren naar Nevia Ferlemann, Lidija Mihailovic, Delphine Palumbo en Anna Petrovitsch op Keltische harp en naar Sara van den Brink, Jareach Gilula en Diki Fan op pedaalharp. Het concert wordt toegelicht door Manja Smits. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie staat op www.rosaspierhuis.nl.