Singer-gezicht Lida ten Wolde en Pieter Broertjes.
Singer-gezicht Lida ten Wolde en Pieter Broertjes. Foto: Bastiaan Miché

Lintje bij afscheid van bekend gezicht van Singer Laren

Laren Burgemeester Pieter Broertjes heeft maandagavond de Hilversumse Lida ten Wolde - sinds 1990 gastvrouw in Singer Laren - benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

"Lida is ruim zevenentwintig jaar van grote waarde voor het team van vrijwilligers: betrouwbaar, consciëntieus, direct inzetbaar en/of oproepbaar. Een voorbeeld van wat een vrijwilliger zou moeten zijn: vrijwillig, maar niet vrijblijvend."

Ten Wolde heeft zich ingezet als gastvrouw in het museum van Singer Laren. Als een van de eerste gastvrouwen vervulde zij deze vrijwilligersfunctie. Een functie die nu niet meer weg te denken is en inmiddels is uitgebreid tot vele vrijwilligers. Sinds 2015 zet zij zich ook in als gastvrouw tijdens de Onvergetelijk Singer-rondleidingen. Hierbij gaan mensen met dementie en hun mantelzorgers onder begeleiding van een speciaal opgeleide rondleider en gastvrouw met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. Ook is ze medeverantwoordelijk voor de verkoop van kunstwerken tijdens verkooptentoonstellingen.