Maximaal twee jaar in een instelling

Vervolg voorpagina

Of in Arnhem of in Alkmaar. In alle vier gevallen beloofde hij de slachtoffers het geld terug te zullen betalen, inclusief een bos bloemen. "Schandalig hoe u het vertrouwen van al deze mensen heeft beschaamd."

Er staan slechts vier feiten op de dagvaarding, maar volgens de officier van justitie heeft de Hilversummer hoogstwaarschijnlijk veel meer mensen in 't Gooi opgelicht met dezelfde babbeltruc. Met mooie, vlotte praatjes haalde hij mensen over hem geld te lenen. "Mensen voelen zich bedonderd en hun vertrouwen is door deze meneer geschaad." Naast de vier oplichtingszaken wordt de Hilversummer ook verdacht van diefstal van lege bierkratten bij de Jumbo in Maartensdijk.
De Hilversummer bood zijn slachtoffers, die achter in de zaal zaten, zijn excuses aan. Als hij het geld had zou hij het hen zeker komen terugbetalen. Alleen, en dat was het grote probleem, dat geld had hij niet. Hij vertelde de rechters dat hij vorig jaar een slechte periode doormaakte. Hij had schulden en geen geld om te eten en te slapen.

Trial by media

De advocaat van de verdachte vroeg om strafvermindering. Volgens hem is er een 'trial by media' aan de gang, waarin veel onwaarheden over zijn cliënt zijn geschreven. Ook wees de raadsman naar een krantenartikel waarin een foto van de Hilversummer is geplaatst. "Er is hier sprake van schending van privacy. Mijn cliënt is verdachte in deze zaak en nog niet veroordeeld", aldus de raadsman.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


EHBO Eemnes helpt bij Tour de Frank

Eemnes EHBO Eemnes verzorgt de eerste hulp bij de fietstocht Tour de Frank op 20 januari.

De tocht is bedoeld om geld in te zamelen voor Frank de Greeve, die in april 2016 een herseninfarct kreeg. Er zijn dringend aanpassingen nodig aan zijn huis. Deelnemers aan de 10 of 20 kilometertocht betalen een startgeld van 50 euro. De teller staat nu al op bijna 8.500 euro. Burgemeester Roland van Benthem en enkele wethouders hebben toegezegd op het stalen ros te klimmen voor deze actie.