Jochem in actie voor Skate4AIR.
Jochem in actie voor Skate4AIR. Foto: Skate4AIR

Spinningevent voor Skate4AIR bij FIT met Jochem Uytdehaage

Blaricum Health Center FIT organiseert zondag 14 januari met medewerking van olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage een spinningmarathon. Met dit vier uur durende sportieve avontuur wil FIT zo veel mogelijk geld inzamelen voor Skate4AIR.

Deze organisatie, waar Uytdehaage ambassadeur van is, zet zich in voor onderzoek naar cystic fibrosis (taaislijmziekte). Hij is enthousiast sporter bij FIT en traint op dit moment voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Hiermee schaatst hij elk jaar geld bij elkaar voor Skate4AIR.

Uytdehaage: "Mijn nichtje Lotte lijdt aan taaislijmziekte. Deze erfelijke ziekte met een gemiddelde levensverwachting van veertig jaar zorgt ervoor dat het slijm overal in het lichaam taai is. En dit levert problemen op, vooral in de longen. De longcapaciteit neemt steeds verder af, waardoor ademen op den duur niet meer mogelijk is. Sinds kort is er een medicijn dat het probleem deels verhelpt, maar we zijn er nog lang niet."
Onder het motto van 'Ik adem dus ik leef. Sommige mensen moeten hiervoor vechten' wil FIT een actieve bijdrage leveren aan dit goede doel. De spinninginstructeurs zorgen tussen 10.30 en 14.30 uur voor een afwisselend programma. Gevarieerde muziek, liveoptredens en bijzondere gasten maken deze middag het verschil. Aan het eind van de marathon wordt het sponsorbedrag bekendgemaakt. Reserveer voor één of meerdere uren een fiets via www.healthcenterfit.nl.