Fractie Vandenberg geeft pijp aan Maarten

Eemnes Raadsleden Willem van den Berg en Paul Sprey van Fractie Vandenberg doen niet meer mee aan de komende verkiezingen. Dat houdt in dat de fractie aan het eind van de raadsperiode van de huidige gemeenteraad wordt opgeheven. "Om aan alle speculaties een einde te maken: we keren na de verkiezingen beiden niet terug in de gemeenteraad."

Willem van den Berg was tot en met het eerste kwartaal van 2015 raadslid voor de VVD. Hij werd uit de fractie gezet omdat pogingen om tot een constructieve samenwerking te komen herhaaldelijk mislukten. Ondanks zijn vertrek bleef de coalitie van CDA/D66/VVD in stand.

Gekozen

Van den Berg wilde destijds onder meer dat de wethouder (Herman Zoetman, red.) niet per definitie vergaderde met de fractie. "Raadsleden zijn gekozen en hij niet", zei hij toen. Ook wilde Van den Berg afspraken maken over de manier waarop in de fractie besluiten worden genomen.

Het gewezen raadslid ging toen verder als de fractie Vandenberg, die hij sindsdien samen met Paul Sprey vormt.


Brandweer rukt uit naar Koggewagen

Blaricum De brandweer van Blaricum heeft zaterdagmiddag kort na vijf uur een schoorsteenbrandje aan de Koggewagen moeten blussen.

Omstanders zagen vlammen en vonken uit de schoorsteen komen en alarmeerden 112. Ook de eigenaar had dat vanuit de tuin al geconstateerd en belde ook het alarmnummer.

Het vuur was snel uit, maar de brandweer moest de schoorsteen nog wel vegen. Dit nam enige tijd in beslag.