De auto van de Eemnesserse werd kort en klein geslagen.
De auto van de Eemnesserse werd kort en klein geslagen. Foto: Politie BEL

Bizarre vechtpartij met honkbalknuppels

Eemnes De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag - rond de klok van half vijf - moeten ingrijpen bij een vechtpartij op de Zegge. Vanuit de buurt werd meerdere malen met het alarmnummer 112 gebeld.

Wijkagent Wesley Roubos had die bewuste nacht dienst: "Ter plaatse troffen wij meerdere slachtoffers aan, waarvan één persoon (een 48-jarige Laarder, red.) voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd." Een 33-jarige vrouw, die was geschopt en geslagen, kwam met de schrik vrij. De daders zijn kort na de vechtpartij op de vlucht geslagen. Wel werden namen genoemd, kwamen er duidelijke signalementen naar voren en was het merk van de vluchtauto bekend.

Kort daarna werd de auto nabij de Meentweg gesignaleerd en werden de inzittenden aangehouden en in de boeien geslagen. Het gaat om vier mannen: twee uit Huizen, één uit Eemnes (allen 27 jaar) en een 48-jarige Baarnaar.

Een aantal van de betrokkenen zou eerder op de avond Café Staal aan de Wakkerendijk hebben bezocht. Binnen zou een conflict zijn ontstaan tussen twee mannen. "Dat werd op de hoek van de de Raadhuislaan, bij 't Oude Raadhuys, uitgevochten", aldus Roubos. Een 31-jarige Eemnesser werd daarbij mishandeld en liep onder meer verwondingen op in zijn gezicht. Hij belde met zijn zus - woonachtig in Eemnes - met het verzoek hem op te halen. Samen met haar vriend (de 48-jarige Laarder) sprong zij in de auto om haar twee jaar jongere broertje op te pikken. Nadat de Eemnesser (31) door hen thuis was afgezet, werden de vrouw en haar vriend bij de koeienrotonde klemgereden door vier mannen in een Audi. Toen de Laarder uitstapte, werd hij met een honkbalknuppel in het gezicht geslagen. Een ander bewerkte de auto van de Eemnesserse. Het viertal dwong de vrouw in hun auto te stappen en het adres van haar broer te geven. Onder druk heeft ze dat gedaan. Eenmaal daar aangekomen, werden deur en ramen van de woning aan de Zegge vernield.
Naast de aanhoudingen is er ook drie keer aangifte gedaan. Vandaag komt de zaak voor bij de officier van justitie en wordt duidelijk of het voorarrest van de vier verdachten wel of niet verlengd wordt.

Ander leed

De wijkagent kreeg maandag nog een ander bericht. Onbekenden hebben tiewraps om autobandvelgen gebonden. Het zou een markering kunnen zijn van een criminele groep waarbij het doel (vooral bekend bij woninginbraken) gemarkeerd wordt.