Musicalster Annick Boer komt naar het Vitus Kunstcafé.
Musicalster Annick Boer komt naar het Vitus Kunstcafé. Foto: PR

Musical Award-winnaar Annick Boer op 17 januari in het Vitus Kunstcafé

Eenmalig is het Kunstcafé deze maand op de derde woensdag van de maand, en niet - zoals gebruikelijk - op de tweede. Annick Boer is hoofdgast.

Blaricum In het Vitus Kunstcafé is woensdag 17 januari niemand minder dan Annick Boer te gast. Zij is niet alleen een Musical Award-winnaar, maar ook actrice en cabaretière. Ze wordt begeleid door pianist Jean Louis van Dam.

Verder gunt Gideon Calis uit Laren de bezoeker een kijkje in zijn nieuwe theatershow in Singer en komt Piet Broeksteeg vertellen over de Blaricumse bijen.

Tijdens haar afstuderen aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie speelde Annick Boer al een belangrijke toneelrol in 'The Sunshine Boys', waarvoor ze de Pisuisse-prijs kreeg. Daarna kreeg ze tal van musicalrollen, want Boer is ook een groot zangtalent. Ze speelde onder meer in 'Titanic de Musical', 'Dolfje Weerwolfje', 'Doe Maar', 'Nonsens', 'Blood Brothers', 'Little Shop of Horrors' en 'Rembrandt'. Voor haar rol in 'Doe Maar' ontving ze de John Kraaijkamp Musical Award. Ook was zij Zuster Klivia in de remake van de musical 'Ja zuster, Nee zuster'.

Inmiddels heeft ze alweer een nominatie op zak van deze verkiezing in 2018. Annick heeft ook tal van televisierollen gespeeld, waarvan het kijkcijferkanon 'Kanniewaarzijn' van de Vara-tv de bekendste is. Sinds het begin van dit programma behoort zij samen met haar nicht Plien van Bennekom (van Plien en Bianca) tot de vaste kern cabaretiers van dit programma. Jean Louis van Dam geniet grote faam als pianist en orkestleider van musicalorkesten. Zo was hij de muzikaal leider van het theaterprogramma 'Op een mooie Pinksterdag' vol Nederlandse successen, waarin andermaal Annick Boer schitterde.

Zelfspot

Gideon Calis is theatermaker en komt tijdens het Kunstcafé een kleine preview geven van zijn nieuwe theatershow 'De Ezel en de Ode aan de Liefde'. Tijdens deze voorstelling staat de liefde centraal met al haar voor en tegens en tegenstrijdigheden. Calis zal de gasten bedienen met liedjes, interactie, verhalen en meer. De zelfspot van Gideon en de bekende spiegel voorhouden is constant aanwezig. De show heeft een heerlijk tempo. "Een waanzinnig avondje uit voor iedereen", aldus Gideon. De voorstelling begint eigenlijk iets eerder, en wel bij de entree van het mooie nieuwe Singertheater.

Bijen

Voorzitter Piet Broeksteeg van de actieve Imkersvereniging Blaricum komt vertellen over het wel en wee van de Blaricumse bijen onder het motto: 'De bij en wij - vroeger en nu'. Van nature leven bijen in rots- en boomholten. Naarmate de mensen evenwel hun holen verlieten en in huizen gingen wonen, kwamen ook de bijenwoningen in gebruik. Om te beginnen huisvestte men de bijen in een stuk uitgeholde boom. Deze 'klotzbeuten' worden als aardigheid hier en daar nog wel gebruikt. Ook op de bijenschans Steegland in Blaricum staat er één.

Het Kunstcafé in het Vitusgebouw begint 17 januari om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel wordt aan de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond.