Voorzitter Kees Elsinga Gooise Scholen Federatie vertrekt

REGIO Na ruim 7,5 jaar voorzitter van het college van bestuur van de Gooise Scholen Federatie te zijn geweest, gaat Kees Elsinga (60) een nieuwe uitdaging aan.

Eind april treedt hij in dienst als voorzitter van het college van bestuur bij de Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (41 scholen voor voortgezet, speciaal en primair onderwijs).
De raad van toezicht van de Gooise Scholen Federatie is inmiddels een procedure voor een opvolger gestart. Voor 31 maart hoopt de raad de benoeming rond te hebben, zodat de nieuwe bestuursvoorzitter nog voor de zomervakantie kan starten.

Het vertrek van Kees Elsinga komt enkele maanden nadat Mark de Haas, lid van het college van bestuur, aankondigde een nieuwe loopbaanstap te maken. De Haas treedt in dienst bij BMC-Advies en wordt vanaf 1 maart opgevolgd door Tijmen Smit, die momenteel nog wethouder in Laren is.
"Dat goede bestuurders op zeker moment toe zijn aan een volgende uitdaging is een natuurlijk proces", zegt Robert-Jan Simons, voorzitter van de raad van toezicht van de Gooise Scholen Federatie. "Kees en Mark hebben lange tijd voor de GSF gewerkt. Dan kan het gebeuren dat zich kort na elkaar voor beiden de juiste vervolgstap aandient."
De Gooise Scholen Federatie vindt het erg jammer dat Elsinga vertrekt, vervolgt Simons: "Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor de wijze waarop hij samen met Mark in het afgelopen decennium de GSF heeft uitgebouwd tot een krachtige en toekomstgerichte onderwijsorganisatie."
Voor zijn opvolger ligt er een stabiele basis om verder vorm te geven aan de ambities van de GSF.