De nieuwe school heet de 7-sprong.
De nieuwe school heet de 7-sprong. Foto: Gemeente Eemnes

'De 7-sprong' nieuwe naam voor Noorderlicht en De Wegwijzer

Eemnes 'De 7-sprong' gaat de nieuwe school - na de fusie van Het Noorderlicht en De Wegwijzer - heten. Leerlingen van beide scholen hebben vorige week samen met burgemeester Roland van Benthem de naam onthuld. De familie Swaan uit Eemnes mag zich de trotse bedenker noemen van deze naam.

De 7-sprong wordt gevestigd aan het Schoolpad 1. De verbouwing van het pand begint binnenkort. Volgens wethouder Niels Rood was het een ingewikkeld schuifspel, omdat kinderopvang Partout moest verhuizen om het schoolgebouw aan het Schoolpad 1 te kunnen verbouwen. Aanvankelijk werd een huisvesting in de Hink Stap Sprong-school bedacht, maar uiteindelijk werd plek gevonden in de Clusterschool.
Omdat een school altijd verkeersdrukte met zich meebrengt, wordt bij de 7-sprong een schoolzone met een Kiss & Ridestrook gerealiseerd. Ook wordt kort parkeren (tijdens het halen en brengen van de kinderen) toegestaan op het basketbalveldje. "Dat is dan een half uurtje open." Personeel gaat parkeren aan de overkant van de Stadswijksingel. "En niet in het doodlopende straatje nabij de school." De school gaat op 1 september beginnen en dan is de eerste Eemnesser schoolzone (30 km/u) ook klaar. Het fietspad ligt er dan ook weer fraai bij, zegt wethouder Sven Lankreijer toe.
Beide scholen werken op dit moment al met de leermethode 'The Leader in Me', de zeven gewoonten van effectief leiderschap. Deze methode ontwikkelt persoonlijk leiderschap bij kinderen.