Lizzy Ossevoort en Stefan Bos treden op tijdens de Poëzie Avond.
Lizzy Ossevoort en Stefan Bos treden op tijdens de Poëzie Avond. Foto: Simon Schutter

Rijke Poëzie Avond biedt ook concert van duo Lizzy Ossevoort en Stefan Bos

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch van de 'Kunststad van het Jaar 2018' reikt woensdag 31 januari de prijzen uitreiken van de Poëzievertaalwedstrijd.

Blaricum/Huizen Ook overhandigt de Blaricumse burgermoeder de Kunst- & Cultuur Award Huizen van de gelijknamige stichting aan een zich onderscheidende kunstenaar. Wie dat is wordt pas tijdens de jaarlijkse Poëzie Avond, een gezamenlijke productie van de stichting Kunst en Cultuur Huizen en de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, in Theater De Boerderij bekendgemaakt, .

De presentatie van de avond is in handen van Maartje van Weegen, bekend van haar lange omroepcarrière, zowel op radio als op tv. Thom Schuitemaker van de bibliotheek en Nol van Bennekom van de werkgroep Kunstcafé brengen traditiegetrouw weer hun Poëzie- en Muziekkwis voor de bezoekers van de Poëzie Avond, waarmee prijzen te winnen zijn. De muzikale bijdrage komt deze keer van twee jonge aansprekende musici, pianist Stefan Bos en zangeres Lizzy Ossevoort.

Ook uit België

Er zijn 27 inzendingen bij de bibliotheek binnengekomen voor de Poëzievertaalwedstrijd, waarvan twee uit België. De inzenders kregen de opdracht vertalingen in te leveren van het gedicht 'The Truth the Dead Know' van de Amerikaanse dichter Anne Sexton. Deze werden beoordeeld door en deskundige jury onder voorzitterschap van emeritus hoogleraar Engelse taal en letterkunde van de middeleeuwen dr. Henk Aertsen. De twee andere juryleden zijn mr. Roxane van Iperen, native speaker English, dichteres en schrijfster van het bekroonde boek 'Schuim der Aarde' en drs. Petra Kos, leraar Engels aan het Erfgooiers College en aan de Vrije Universiteit Amsterdam, afgestudeerd in de Engelse taalwetenschap en literatuur. Zij is een nieuw lid van de jury en volgt na vijf jaar drs. Wil Hordijk op. De jury krijgt de inzendingen geanonimiseerd aangeleverd en weet dus niet wie de vertalingen hebben gemaakt.

Improvisatie

Jong talent Stefan Bos (1996) begon op zijn achtste klassiek piano te studeren maar ontdekt al snel zijn aanleg voor improvisatie. Lizzy Ossevoort (1995) stond op de lagere school al graag in de schijnwerpers met haar muzikaliteit, ze schitterde in The Voice of Holland en sleepte verschillende prijzen in de wacht bij het Jazz Vocalisten Concours en het Prinses Christina Concours. Lizzy studeerde in 2016 glorieus af met een 9 aan het Conservatorium van Arnhem.

De Poëzie Avond op woensdagavond 31 januari is gratis toegankelijk. Zaal open vanaf 19.30 uur, waarbij Le Duo (Aad Overeem op saxofoon en Nol van Bennekom op toetsen) inloopmuziek speelt. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch.