Definitief geen statushouders aan Wilgenpad

Eemnes De gemeente Eemnes gaat definitief geen statushouders vestigen aan het Wilgenpad.

De gemeente heeft haar quotum om statushouders in het dorp te vestigen met het reguliere woningenbestand kunnen realiseren. "Daarom zijn nieuwe woningen aan het Wilgenpad niet meer nodig. Daartoe hebben we als college in meerderheid besloten", laat wethouder Jan den Dunnen tijdens het maandelijkse persgesprek weten.

Geolied geheel

Wethouder Sven Lankreijer (PvdA) zit er anders in en vraagt zich af waarom je je als gemeente moet beperken tot de wettelijk opgelegde verplichting. "Dat is een heel nobel streven, maar je moet het ook adequaat kunnen begeleiden. De groep Goede Buren, inclusief het Taalcafé, is een geolied geheel. Elke statushouder heeft een buddy, maar bij nog meer statushouders kun je je afvragen of je niet te veel van deze groep gaat vragen", aldus wethouder Den Dunnen.


Eemnesser beroofd van apparatuur

Eemnes Een 35-jarige man uit Eemnes is vorige week donderdagavond beroofd van zijn camera-apparatuur. Dat meldt de politie dinsdagmorgen.

De man liep over de Dolderseweg richting het station toen hij werd aangesproken door een man op een scooter. Die wilde weten wat er in zijn tas zat.

Snel daarna werd de Eemnesser omver geduwd en rukte (vermoedelijk) een tweede man zijn tas van zijn schouder. De daders gingen er op twee scooters vandoor.

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuige(n).