Bezoek van CvK Van Beek aan Kijkoor

Eemnes De commissaris van de Koning Willibrord van Beek brengt vanmiddag een bezoek aan Sherpa-locatie Kijkoor aan de Eikenlaan.

Daarnaast informeren burgemeester Roland van Benthem en de wethouders van Eemnes Van Beek over diverse actuele thema’s die spelen in de gemeente, zoals het zonneveld dat in de driehoek tegenover Kijkoor komt te liggen. Ook de HOV, het sociaal domein en het Jeugd- en Gezinsteam komen aan de orde.


Imkercursus bij VBBN

Laren/Blaricum De Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland (VBBN) Laren/Blaricum start komende maand met een imkercursus.

De basiscursus 'Bijen houden' is een ervaringsgerichte training met theorie- en praktijkbijeenkomsten van maart tot oktober, parallel aan het bijenjaar.
"De cursus bestaat uit vier theoriebijeenkomsten op dinsdagavond (20 februari, 6 maart, 13 maart en 3 april) en gaat over bijen, bloemen, honing, bijenkasten, gereedschappen en alle zaken die je zou moeten weten om het gedrag van de bijen een beetje te kunnen begrijpen", legt Laarder Bart Vos uit.

Praktijk

"Met deze kennis in het achterhoofd is aansluitend een tiental praktijkbijeenkomsten waarin je met een bijenvolk leert om te gaan, hoe je zwermen kunt voorkomen en (hopelijk) honing moet slingeren." De eerste praktijkbijeenkomst vindt plaats op zaterdagochtend 14 april.
"Voor de overige bijeenkomsten is een programma vastgesteld, maar deze data zijn afhankelijk van het weer, de bijen en de natuur. Al deze bijeenkomsten (op één na) vinden plaats op zaterdagochtend. Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig bijen te houden en wie weet kun je aan het eind van het jaar de eerste potjes honing oogsten."

Diploma

De deelnemers krijgen aan het eind van de cursus een officieel diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Voor bijenvolken, kasten en materialen wordt gezorgd en dit is bij het cursusgeld van 225 euro inbegrepen. Meer informatie: www.vbbnlarenblaricum.nl.