Fietsen voor Frank en gezin

Vervolg VP

Eemnes Ook de wethouders Jan den Dunnen en Niels Rood trapten kilometers weg voor hun plaatsgenoot. "Het was een groot succes; wel koud, maar erg gaaf", vertelt een van de deelnemers na afloop. De wereld van het gezin De Greeve stond anderhalf jaar geleden op z'n kop toen Frank werd getroffen door een herseninfarct. Dit heeft nog steeds grote impact op Frank, zijn echtgenote Monique en hun 6-jarige dochter Bo. Met Le Tour de Frank hoopten de initiatiefnemers een flink geldbedrag in te zamelen en dat is gelukt. Met het geld wordt op zolder een aparte ruimte gecreƫerd voor Frank, zodat hij minder last heeft van de constante overprikkeling die hij ervaart.


GroenLinks doet weer mee in Laren

Laren GroenLinks doet de komende verkiezingen weer mee in Laren. Voormalig PvdA-wethouder Patriek Kerkhoff wordt de lijsttrekker. De nummer twee is Brecht Daams.

Lijstduwer is Hanny Meulenkamp, die GroenLinks zestien jaar in de gemeenteraad vertegenwoordigde. Kerkhoff: "GroenLinks en Laren passen goed bij elkaar: groen, betrokken en actief. We vinden het belangrijk weer deel te nemen aan het gemeentebestuur." Info: www.groenlinkslaren.nl.


Infotegels bij openbare kunstwerken

BEL Zo'n zestig kunstwerken in de openbare ruimte van Laren, Blaricum en Eemnes worden dit voorjaar voorzien van een informatietegel. Het is een verzoek vanuit de kunstcommissie om buitenkunst op die manier meer aandacht te geven.

De tegel wordt in ieder geval voorzien van de naam van de kunstenaar, de titel van het werk en het jaartal van plaatsing. Wie meer informatie wil over het kunstwerk kan daarachter komen door het gebruik van een QR-code. "De informatie komt niet bij elk kunstwerk", meldt burgemeester Roland van Benthem van Eemnes. Hij kan zich voorstellen dat de tegels uit veiligheidsoverwegingen niet bij de koeienrotondes geplaatst worden.