Vanaf vrijdag afnemende neerslagkans, af en toe zon

Ook januari is een zachte wintermaand. Woensdag stroomt zachte maritiem subtropische lucht het Noordzeegebied binnen met een stevige zuidwester. Vervolgens passeert het polaire front en stroomt maritiem polaire lucht binnen met een lagere temperatuur. Zondag bereikt opnieuw zachtere lucht onze omgeving aan de noordflank van een hogedrukgebied boven Frankrijk.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag passeert een intense regenzone. Donderdag overdag klaart het hier en daar wat op. In de ochtend kan er nog wat regen vallen. De zuidwestenwind is matig van kracht. Het wordt 9 graden. Vrijdag is het droog met eerst bewolking, later op dag kans op wat zon. De westenwind neemt verder in kracht af. Het wordt ongeveer 8 graden.

Het weekeinde

In de nacht naar zaterdag kan het onder een heldere lucht licht vriezen. Overdag komt er geleidelijk meer bewolking. De maximumtemperatuur komt uit op 6 graden. Vanaf zondag stroomt weer zachtere lucht binnen. Het wordt dan 9 à 10 graden. Er is vrij veel bewolking. Er kan lokaal wat lichte regen of motregen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Weetje

Waarschijnlijk was het woensdag een datumrecord bij 12 à 13 graden. Dat wil zeggen de zachtste 24ste januari. Het oude record staat op 12.1 graden op 24 januari 1960. Het absolute record voor januari bedraagt 15.1 graden op 13 januari 1993 tijdens een vliegende storm. Hoge temperaturen worden in januari altijd bereikt bij een stevige wind uit het zuidwesten.