Wethouder Niels Rood en de peuters van De Woelwaters.
Wethouder Niels Rood en de peuters van De Woelwaters. Foto: Gemeente Eemnes

Bekende koppen lezen schoolkids voor

Laren/Eemnes Burgemeesters Rinske Kruisinga van Laren en Roland van Benthem van Eemnes én de Eemnesser wethouder Niels Rood hebben vorige week in het kader van De Nationale Voorleesdagen kinderen voorgelezen.

Van Benthem deed dit op basisschool Het Noorderlicht. Hij las voor uit 'De Gorgels', een boek geschreven door cabaretier Jochem Myjer. Wethouder Niels Rood en burgemeester Kruisinga kozen beiden voor het Prentenboek van het Jaar 2018: 'Ssst! De tijger slaapt', geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. Rood las voor in Bibliotheek Gooi en meer Eemnes aan de peuters van peuterspeelzaal De Woelwaters en Kruisinga aan peuters en kleuters in de bibliotheek van Laren.
De kinderen van de Partou kinderopvanglocatie aan het Vierkante Bosje werden voorgelezen en toegezongen door presentatrice, actrice, zangeres én schrijfster Kim-Lian van der Meij. De veelzijdige Van der Meij las de kinderen voor uit haar eigen 'Het grote Dierendorpje'-boek. Ook zong zij er een aantal liedjes uit. "Het was zo leuk om te zien hoe de kinderen naar de verhaaltjes luisterden en meebewogen op de liedjes die zij zong. Echt leuk dat Kim-Lian bij onze vestiging is langs geweest", aldus de Partou-vestigingsmanager Famke Ruarus.
Het was de aftrap van De Nationale Voorleesdagen die van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari plaatsvinden. Voorlezen prikkelt de fantasie van kinderen, vergroot de woordenschat én het tekstbegrip.

Van Benthem en de Noorderlicht-schooljeugd.
De burgermoeder van Laren leest voor.