Eemnes en Baarn praten verder over samenwerking

Eemnes Op het gemeentehuis van Baarn zijn gisteravond de colleges, raadsleden en de steunfractieleden van Eemnes en Baarn bijeengekomen om te praten over ambtelijke samenwerking.

Rika Post, oud-burgemeester van Appingedam, vertelde over mislukte en succesvolle samenwerkingen. Adviseurs Frank van Erkel en Harry ter Braak zetten vervolgens de voor Baarn en Eemnes geschikte varianten op een rijtje.


Te hoog grondwater
in meent

Blaricum De Blaricummermeent kampte vorige maand met een hoge grondwaterstand in de kruipruimten van de woningen. Dat maakte het college eind vorige week bekend.

Met name de woningen in Deelplan B met in het bijzonder de woningen langs de Blaricummerdreef, De Graaflaan en de Lanphenlaan hadden hier het meeste last van. "Incidenteel van aard en hoofdzakelijk veroorzaakt door de verschillende bouwactiviteiten in het gebied." Door maatregelen te treffen is het probleem inmiddels opgelost. Het Projectbureau gaat extra drainageleidingen aanbrengen in het nu nog braakliggende Deelplan G3, waardoor het drainagesysteem van het naastgelegen Deelplan B wordt ontlast.