Misleiding rond nieuwe 'Rosa Spier'?

Laren Volgens de advocaat van een van de bezwaarmakers tegen de nieuwbouw van het Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren is de gemeente Laren in het publiceren rondom het verlenen van de omgevingsvergunning misleidend geweest.

door Anke Sprakel

Hierdoor is de burger op het verkeerde been gezet. "Deze burgeronvriendelijke manier van publiceren heeft ertoe geleid dat mijn cliƫnt te laat was met het indienen van een bezwaarschrift", aldus de advocaat vrijdagmiddag tijdens een kort geding bij de voorzieningenrechter in Utrecht. De advocaat had namens een bewoner van de Hector Treublaan het kort geding aangespannen tegen de Larense gemeente en de directie van het Rosa Spier Huis. In het kort geding eiste de advocaat de onmiddellijk stopzetting van de bomenkap op de nieuw te bouwen locatie aan de Hector Treublaan.
In juli van dit jaar gaf de gemeente de omgevingsvergunning aan het Rosa Spier Huis af voor de nieuwbouw, plus 92 zorgappartementen aan de Hector Treublaan, aan de noordrand van Laren bij de A1. Dit betekent ook dat er voor dit nieuwbouwproject 233 bomen gekapt moeten worden.
Volgens de bezwaarmakers, waaronder de Stichting Behoud Erfgoed Rosa Spier, was de gemeentelijke publicatie 28 juli vorig jaar misleidend.

5